Vanne & Cosplay

Ze is een piepkleine cosplayer vanuit Nederland bekend onder de naam Cosplay Vanne. Haar meest bekende cosplay online is die van Rikku Thief en Rikku Lady Luck uit de Final Fantasy X-2 games. Foto’s van haar Hufflepuff student zijn verschenen op meerdere platforms online.

Cosplay bracht kansen met zich mee

Vanne’s kostuums stonden meerdere malen tentoongesteld (o.a. bij Mediamatic). Ze verscheen een tijdje als Lady Gaga Look-a-like en heeft model gestaan voor uitgeverijen en striptekenaars (voor o.a. Dark Dragon Books). Ze speelde rollen op kindertelevisie in de series ZappDelict en ZappLive en is verschenen bij live-evenementen zoals Beeld&Geluid GameXperience. 

Ze is verder de officiële Elsje voor striptekenaar Gerben Valkema en tekstschrijver Eric Hercules, het hoofdkarakter uit hun gelijknamige strip. Vanne verscheen ook als Roodhaar op meerdere evenementen voor uitgeverij L en staat afgebeeld in officiële uitgaven van Roodhaar door Romano Molenaar. Door de jaren heen heeft ze zo met meerdere striptekenaars mogen samenwerken, o.a. met Mike Ratera en Seron Frédéric.

Van Nul tot Nu

Vanne begon met cosplay in 2004. Ze won haar eerste Cosplay Competitie prijs in 2005, waarna ze gevraagd werd om deel te nemen in allerlei leuke projecten zoals modeshows, exhibities, presentaties en promoties. Ze heeft bij meerdere cosplay competities gejureerd op evenementen  (Imagicon, DTTA) en online (Fantasywijzer).

Als Prinses voor Goede Doelen helpt Vanne mee in acties zowel om geld in te zamelen als ook om (zieke) kinderen een fijne dag te geven.

In 2016 richtte zij de Nederlandse website Cosplaywijzer op, waar zij vrijwillig en zonder budget een team van 6 mensen leidde en Nederlands en Vlaamse cosplayers en fotografen in het zonnetje zette. Ze was tevens de hoofdredacteur van de site tot eind 2017, toen zij de site overdroeg aan een nieuw team waarna de site een nieuwe naam kreeg. In de tussentijd pakte ze haar passie voor het lezen en recenseren weer op, waar zij daarna haar werk van maakte.

Vanne won devolgende cosplay prijzen:

  • 1st place Cosplay Competition 2005 - Abunai!
  • 3rd place Cosplay Competition 2006 - JRock-Con
  • Best Act Cospay Competition 2006- Animecon
  • Best Solo Act 2007 - Chibicon
  • Best Solo Act 2007 - Animecon
  • 3rd Place Galaxy Masquerade 2019 - Imagicon

[Neem Contact  Op]

Vanne is beschikbaar om te entertainen op evenementen, te helpen bij goede doelen, en te jureren.
Je kan haar vragen voor alles dat taalbevordering stimuleert. Zo heeft Vanne al meerdere malen in de jury voor de nationale voorleesdagen gezeten en leest ze ook voor als prinses in bibliotheken, op scholen, kinderdagopvang en evenementen.
Zij kan ook een karakter namaken en cosplayen op aanvraag. Denk bijvoorbeeld aan hoe Elsje en Melisande ter wereld kwamen.

 

[2021 update: Vanwege de Covid-pandemie is Vanne niet in staat om live evenementen te bezoeken. ]

 

Neem contact op via [ Facebook ]  of [ Instagram ]