BOOKTASTIC“Boeken om van te Smullen“, Booktastic verzorgt recensies van boeken en van evenementen, proeflezen, tekstuele correcties, vertalingen, en creatieve content zoals concepten en teksten.

Ben je auteur of uitgever? Neem dan gerust contact met mij op om alle mogelijkheden te bespreken. Recensies kunnen op meerdere plaatsen geplaatst. Fysieke boeken verdienen een mooie Bookstagram foto.

“Delicious Bookish Content” Booktastic also offers some of its services in English, such as book reviews and proofreading.

If you’re an author or publisher, don’t hesitate to contact me to discuss all the possibilities.

~*~

Over Booktastic

Booktastic is van origine mijn persoonlijke boekenblog. Ik ben Vanne, beter bekend vanwege mijn cosplay kostuums in mijn jonge jaren, en sinds enige jaren steeds bekender om mijn creatieve teksten, blog updates en vooral mijn recenseer werk.

Zo schrijf ik recensies voor boeken vanuit vrijwel ieder genre en voor vrijwel iedere leeftijdsgroep. Vooral scifi/fantasy en young adult zal je veel tegenkomen op mijn blog en in mijn leeslijst, maar ook veel jeugdboeken zullen voorbij komen. Ik recenseer sinds 2016 voor websites, auteurs, uitgeverijen en bedrijven, groot en klein. Zo zijn mijn recensies verschenen op sites zoals Cosplaywijzer, Fantasywereld, Kennemerwaardse Blog, en recenseer ik voor Voracious Readers Only en NBD Biblion. In 2018 was ik één van de trotse Vipsters voor Celtica Publishing.

Als gevolg van het recenseren van boeken ben ik sinds 2018 ook proeflezer voor diverse auteurs en uitgeverijen. Al sinds 2011 corrigeer ik teksten en vertaal ik werken van Engels – Nederlands, en van Nederlands – Engels. Sinds 2014 ben ik ook creatieve content gaan creëren voor diverse opdrachtgevers en bedrijven. Naast het recenseren van boeken schrijf ik ook verslagen van evenementen voor o.a. Fantasywereld, een leuke kruising tussen mijn voorliefde voor cosplay/kostuums en schrijven.

Heb je een vraag of een leuke leestip voor mij? Neem gerust contact met mij op.

Als je wilt dat ik een boek recenseer voor je dan kan je dat ook vragen. Voor auteurs en uitgevers die fysieke boeken aanleveren kan ik naast een recensie ook voor een leuke bookstagram foto zorgen. Recensies van toegestuurde verhalen plaats ik standaard op Goodreads en Nederlandstalige verhalen ook op Hebban. Andere sites zijn mogelijk in overleg/op aanvraag, zoals Google Books, Bol.com, sites van uitgevers, etc. Naast dat ik recensies van toegestuurde verhalen altijd plaats op Goodreads en Hebban, schrijf ik ook voor verschillende sites. Je kan altijd informeren of daar ruimte is voor een recensie voor het verhaal.

UNIEKE CONTENT VOOR ELK MEDIUM

Content wisselt. Een recensie voor Google Books heeft een andere lengte dan voor Hebban. Een artikel voor een blog zoals bijvoorbeeld die van Fantasywereld is anders dan een recensie voor Biblion. Ik zorg ervoor dat iedere tekst geschikt is voor de opdracht en ook uniek is voor de opdrachtgever. Vandaar dat je op mijn site weinig volledige recensies zult treffen. Zo zorg ik ervoor dat een recensie echt uitsluitend voor die ene site is. En als ik het bij wil houden op Goodreads maar dat niet in de opdracht stond, dan zorg ik dat er ook daar weer een unieke of aangepaste versie van de recensie zal verschijnen.

~*~

Booktastic creëert in opdracht o.a.:

~ Recensies ~
~ Proeflezen ~
~ Correctiewerk~
~ Creatieve Content Creatie ~
~ Tekstuele Concepten ~
~ Vertalingen NL- EN en EN – NL ~
~ Toneelteksten & Liedteksten ~
~ Social Media Teksten/Updates ~
~ Evenement Verslagen ~

About Booktastic (En)

Hello and welcome to my page. My name is Vanne and this my personal blog and portfolio concerning books and writing. Here I shall place examples of reviews as well as other text and book-related works. The reviews can be in Dutch when they were written for Dutch sites I’m writing for, such as Fantasywereld or Biblion, or they can be in English when they are intended for English platforms. This blog is basically a collection, a place of my own, where I post some of these reviews as well as bookstagram photos and other finished commissions and assignments that I have enjoyed and am allowed to share with you.

If you are an author, publisher or company, no matter how big or small, you can always contact me to see if I have time for a review, to proofread your work, or create an interesting and blossomingly creative text for you.

Reviews will always be posted to Goodreads and can be placed on several others websites on request, such as the publisher’s website, Google Books, Barnes & Nobles, etc.


I review almost any genre for almost any age. I hold a policy of positive reviewing, meaning I will always seek the positive sides of the work and try to think like the targeted audience.

~*~

Booktastic also provides English content such as:

~ Book reviews ~
~ Editing ~
~ Proofreading ~
~ Translation English – Dutch & Dutch – English
~ Content Creation ~

Lectures / Workshops

In de afgelopen jaren heb ik enkele workshops en lezingen mogen houden, en dat vond ik super leuk om te doen!

Zoek je iemand om een boek-gerelateerd praatje te houden? Misschien zit hier iets leuks voor jou, jouw collega’s of jouw bedrijf bij.

Aanbod Lectures / Workshops

~ Recensie Schrijven
Wil je beginnen met recensies schrijven, of schrijf je ze al maar wil je meer verdieping? Wat maakt jouw recensie sterk?
— Op welke manieren kan je een recensie schrijven?
— Hoe oefen je? Hoe maak je een schema?
— Wat is Positief Objectief? Welke drie gedachten kunnen jouw helpen?
— Knelpunten/WOW punten

~ Fanverhalen & Legaal Publiceren
Schrijf je graag fanfictie of verhalen en zou je hier meer mee willen doen? Verhoog je zelfvertrouwen en vergroot je kansen. Met deze lezing geef ik je voorbeelden, tips, trucs en advies om van fanfictie naar fictie te gaan en vertel ik hoe je gepubliceerd auteur kunt worden.
— Soorten ‘fan’ verhalen.
— Wetten, Publiek Domein & Creative Commons.
— Publicatie mogelijkheden.
— Voorbeelden, Trucjes en Tips. Zoeken naar een Uitgever.

~Voorlezen & Kinderboekjes
Je kan niet jong genoeg beginnen. Hoe lees je een baby, een dreumes of een peuter voor? Mogelijkheid om tot YA/NA leeftijd te bespreken.
— Wat ziet en hoort een kind vanaf baby tot kleuter.
— Zwart-wit, felle kleuren, voel & geluiden boekjes, wat is er zo leuk aan?
— Verschil tussen peuter en kleuter prentenboeken.
— Voorlezen & Activiteiten?
— Evt. Leesniveaus AVI, Trucjes jeugdboeken, verschil YA & NA.

Richtlijnen

Wat ik wel en wat ik niet recenseer

Ik lees vrijwel elk genre voor vrijwel elke leeftijdsgroep. Het is nog niet voorgekomen dat ik een boek heb hoeven afslaan.
Leeftijden: Mijn voorkeur ligt bij jeugdboeken, Young Adult, New Adult boeken. Ik lees ook veel prentenboeken die ik mooi kan testen op mijn eigen kroost en neefjes/nichtjes.
Genre: Ik kan er niet onderuit, ik heb allerlei verschillende genres gelezen. Maar ook hiervoor heb ik een voorkeur en die ligt bij fantasy & scifi. Maar ook historische verhalen heb ik een zwak voor.

Guilty Pleasure?

Jazeker! Ik lees ontzettend graag werken die gebaseerd zijn op reeds bestaande werken. Denk aan boeken gebaseerd op Jane Austen’s Pride & Prejudice, of parodieën zoals Abraham Lincoln Vampire Hunter of New Moan.

Mijn andere voorliefde heb ik voor stripverhalen, wellicht omdat ik goed bekent ben in de wereld van de strips en meerdere tekenaars en tekstschrijvers inmiddels heb mogen ontmoeten.

Recensies

Recensies kunnen lang of kort zijn. Ik behoud mij het recht voor om zelf te bepalen welk recenseer materiaal ik accepteer en welk niet. Het kan zijn dat ik een recenseer opdracht niet aanneem vanwege tijdgebrek. Wanneer een boek/recensie materiaal voor mij vanuit geen enkele invalshoek voor een doelgroep positief te benaderen valt houd ik mij het recht om een materiaal terug te geven zonder recensie, in het kader: liever niets dan negatiefs.

Positieve Objectieve Invalshoek

Ik hang het principe aan van de positieve invalshoek. Er zijn al genoeg kritische afkraak recensies en zelf word ik ook vrolijker van recensies die gevarieerd zijn en de belangrijkste punten uit een verhaal naar voren brengen, in plaats van recensies die slechts vanuit één oogpunt en gedachtegang geschreven zijn. (Bijvoorbeeld: Ik houd niet van Vampieren dus ik vond dit boek echt schijt. Daar heb ik niets aan en de auteur ook niet).

Ik probeer ieder boek dat ik bekijk vanuit de beoogde of mogelijke doelgroep te bekijken en te interpreteren, en focus mij op de opvallende aspecten. Dat betekent niet dat ik geen negatieve punten zal noemen. Maar eerder dat ik negatieve punten vanuit een positief oogpunt benoem: “Dit boek gaat over bloedzuigers dus is voor de echte vampier liefhebbers!” Of: “Een boek met veel bloed en geweld, voor diegene die daar naar snakken.” Ook kan ik een vergelijking trekken met andere bestaande werken. “Als je fan bent van Buffy the Vampire Slayer dan is dit echt wat voor jou!” of “Meer Twilight dan Buffy the Vampire Slayer!”

Guidelines

What I will and what I won’t read

I have so far yet to discover genres or types of books that I won’t read. Although I do have preferences.
Ages: I enjoy reading books aimed at children, young adult or new adult books. But like I’ve said, I’ll read books aimed at any age and will even abuse my own family members as guinea pigs in some instances.
Genres: My prefered genres are fantasy & scifi, but also historical-based tales.

Guilty Pleasures?

I love reading works based on pre-existing works. For instance, books based on Jane Austen’s Pride and Prejudice or parodies such as Abraham Lincoln Vampire Hunter or New Moan.
I am also a fan of comic books, after being heavily involved in especially the Dutch comic book world and having met many of the artists and comic book text writers.

Reviews

Reviews for books can be short or long. I might decide not to take on the reviewing of a book when it is asked of me. If I can’t approach the review from any positive angle for an audience, then I will return the book without posting a review as I hold a policy of postive review approach and rather hand back the assignment than submit a zero-stars review.

Positivity First

I like to use a positive approach when I write my reviews, meaning I will pick out positive points of the book, try and find out what audience might be interested, and write out of their perspective. That doesn’t mean I won’t be critical or will leave out negative remarks, but rather that instead of writing a negative point-of-view, I will opt to use a positive angle to highlight the good and the bads. For instance, warnings can be written out in a way addressing those who might be interested: “If you like stories about blood-sucking vampires, this is one for you!” or “A story full of blood and gore which might not be to everyone’s palate.” Or by the use of comparisons “Not as much Buffy the Vampire Slayer but rather more Twilight remade.”

Contact

 

 

 

Wegens technische redenen is het contact formulier offline. Ben je een auteur, uitgever of (boeken)blogger en wil je mij een berichtje sturen? Stuur mij een mailtje op booktasticnl@gmail.com of een berichtje via een van mijn social media kanalen zoals instagram. Bedankt <3

 

 

Due to technical reasons, the online form is currently down. If you are an author, publisher, or fellow bookblogger, and want to get in touch, please do so by sending me a private message on one of my social media accounts such as my instagram. Thank you <3

Met Trots een Ex-Very Important Reader (2018) Voor Celtica Publishing

Vind mij op:

Fantasy Wereld

 

Vanne’s Fantasy [ Archief ]

Vanne’s Fantasy was een korte podcast met updates over alles in het fantasy en scifi genre. Van boeken die gaan verschijnen tot verfilmingen en games. Met iedere aflevering een boekentrailer van een reeds uitgekomen boek én ter afsluiting een gekke fantasievolle multiple choice vraag. Welke optie kies jij?

Vanne’s Fantasy liep in 2021 op Audiogeeks en Fantasywereld en was een try out naar een idee voor audioboekentrailers van mij, Vanne. Met een superleuk team hebben we een set van 6 boekentrailers opgenomen. Al werd het goed ontvangen, ik merkte dat ik teveel tijd kwijt was aan muziek en achtergrond geluiden vinden met een licentie die bruikbaar was (en bleef) en het monteren. Met het verlies van Joost ( NerdyGeekyFanboy) zie ik een herstart ook niet in de nabije toekomst.

Bedankt voor het luisteren. Fragmenten van de boekentrailers uit de eerste 2 podcasts zijn nog te vinden online.